10 juni 2023 - Inloopconcert en workshops

Con Brio bestaat 65 jaar. Een van de activiteiten om dit te vieren, is het inloopconcert op 10 juni in de Oude Kerk van Etten. Deze dag staat in het teken van "ontmoeting". Een afvaardiging van ons bevriende Frauenchor Niedererbach komt op bezoek en samen met gastzangeressen volgen we twee workshops: Bespelen van een djembé o.l.v. Yvon Taken en het instuderen van een Afrikaans lied o.l.v. Nick Moritz. De deelnemers worden in twee groepen verdeeld, die afwisselend een workshop bijwonen. De workshops zijn inmiddels volgeboekt.

Aansluitend is er om 16.30 uur een inloopconcert waar we aan het publiek onze inspanningen van de workshops laten horen. Con Brio zal verschillende liederen laten horen uit haar gevarieerde repertoire. Enkele liederen staan ook op het programma voor het jubileumconcert op 13 januari 2024. Noteer die datum vast in jouw agenda!

De toegang is vrij. Vanaf 16.00 uur en na het concert is er koffie en thee met gebak (tegen betaling).

Van harte welkom!

Het programma ziet er als volgt uit:
13.00 uur ontvangst
13.20 uur workshop 1: Djembé (groep 1) en Afrikaans lied (groep 2)
14.10 uur pauze met koffie, thee en gebak *)
14.40 uur workshop 2: Djembé (groep 2) en Afrikaans lied (groep 1)
15.30 uur pauze met koffie, thee en gebak *)
16.00 uur gezamenlijk lied oefenen
16.30 uur inloopconcert
18.00 uur gezamenlijk buffet (bij de prijs inbegrepen), daarna is er gelegenheid om met een drankje na te praten *)

*) De consumpties dienen contant afgerekend te worden.

We zien je graag op 10 juni!

Yvon Taken uit Ruurlo is sinds de jaren negentig muziektherapeute en sound healer. Daarnaast verzorgt zij spirituele reizen naar Egypte en is zij de co-founder van het House of Life hotel healing Centre in Abydos Egypte. Is Yvon in Nederland dan verzorgt zij met grote regelmaat Afrikaanse Djembe workshops. Een dynamische workshop waarin samenspel, plezier en teamwork samen opgaan.
Op 10 juni zal Yvon een workshop Afrikaans Djembe verzorgen tijdens de zang/muziek workshop dag die vrouwenkoor Con Brio heeft georganiseerd. Het belooft een spetterend geheel te worden.

Zomerconcert op 2 juli

Op uitnodiging van Harmonie Terborgh vindt het zomerconcert plaats in de Georgiuskerk te Terborg. Ieder afzonderlijk speelt en zingt. Gezamenlijk brengen we het mooie A concert celebration van Andrew Lloyd Webber ten gehore en The day you sang this song. De muziekadviescommissie heeft voor dit concert een mooi programma samengesteld. Zeer gevarieerd zoals men van ons gewend is. Onder andere zingen we Slav'sya een strijdlied van Rachmaninov, uit de film "As it is in heaven" het mooie Gabriellas Sang, van Bob Chilcott The lily and the rose,  Adiemus van Karl Jenkins. Verder laten we dit concert enkele nieuwe liederen horen die op het programma komen te staan van ons jubileumconcert op 13 januari 2024; het Dobru Noc en Changes.

De toegang is gratis. Aanvang concert 14.30 u. Om 14.00 u.  gaat de kerk open. 

13 januari 2024

Zaterdagavond de 13e januari 2024 sluiten we ons jubileumjaar af met een groot jubileumconcert.

Hieraan werken mee; Laura van Kaam, Het Interparochieel Koor, Julian en Jelmer Simmes, Yvon Taken.

Nadere details volgen nog.

Heb je altijd al willen zingen in een koor? We nodigen je van harte uit een aantal repetities vrijblijvend bij te wonen. 

Je bent van harte welkom!

Waar?

Locatie: in de "Oude Kerk" aan de Oude Kerkstraat 2a te Etten.

Tijd

19.45 u - 21.45 u

Wat zingen wij zoal?

Klassieke liederen o.a. Laudate Dominum van Mozart, The Lord's Prayer van Malotte, diverse Ave Maria's waaronder een bekende van Caccini, Cantique de Jean Racine van Fauré

Musicals o.a. Sun and Moon uit Miss Saigon, I will follow Him uit Sister Act, I don't know how to love him uit Jesus Christ Superstar

Lichte muziek o.a. The lily and the rose van Bob Chilcott, Adiemus van Karl Jenkins

Popmuziek o.a. It don't mean a thing arr. Mac Huff, A night like this

Volksliederen uit verschillende landen o.a. uit Guadeloupe, Jiddisch, Hongarije, Polen