Con Brio staat onder de bezielende leiding van Nick Moritz. In een tijd dat de traditionele koorzang het niet gemakkelijk heeft, slaagt deze gedreven vakman er in om met drie grote koren succes te oogsten.

Vaste pijlers in zijn beleid zijn de grotere koorprojecten, aandacht voor ledenwerving, het stimuleren van scholingsmogelijkheden voor leden en het aansporen tot bindende activiteiten als bijvoorbeeld koorreizen.

Een zeer afwisselende repertoirekeuze maakt ook het zingen bij Con Brio voor een breed publiek aantrekkelijk.

Behalve met de leiding van koren is Nick Moritz actief als docent voor jong muziektalent, als publicist, in de organisatie van muziekevenementen en met het geven van lezingen.

Julian Simmes (*1988) begon op 5-jarige leeftijd zijn eerste pianolessen bij Remco Wijnands. Hij werd op 7-jarige leeftijd toegelaten tot de jongtalent klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier kreeg hij theorie en solfègelessen van Daniël Salbert. De pianolessen in Den Haag kreeg hij 5 jaar lang van Joke van Haeringen. Op de muziekschool Oost Gelderland sloot hij alle 4 examens (A t/m D) cum laude af. Julian oriënteert zich vooral op het repertoire van Franz List en Maurice Ravel. Julian is als vaste pianist verbonden aan een aantal koren in de regio en speelt op verzoek regelmatig of met zijn tweelingbroer intermezzi tijdens concerten of andere gelegenheden.